La llei 6/22 sobre igualtat de tracte estableix el marc legal per combatre la discriminació i promoure la igualtat de tracte i d'oportunitats a Andorra. Aquesta llei prohibeix la discriminació directa o indirecta basada en factors com el gènere, l'edat, la raça, l'orientació sexual, la religió, entre d'altres. Estableix els drets i responsabilitats dels individus i les organitzacions per garantir la igualtat de tracte en l'accés a l'ocupació, l'educació, els serveis públics i altres àmbits de la vida social i laboral. A més, la llei preveu mecanismes per a la protecció i la reparació en cas de discriminació, així com la promoció de la conscienciació i la sensibilització sobre aquesta qüestió a la societat andorrana.
Aplica a totes les empreses, independentment de la seva mida o sector d'activitat. És responsabilitat de les empreses complir amb les disposicions d'aquesta llei i prendre les mesures necessàries per garantir la igualtat de tracte i d'oportunitats en el seu àmbit laboral i social.
Les empreses de menys de 50 treballadors també han de complir amb les disposicions de la llei 6/22 sobre igualtat de tracte a Andorra, incloent-hi l'article 56 que regula els processos de selecció de personal. Tot i que poden tenir una estructura més petita, aquestes empreses també estan obligades a assegurar-se que no hi hagi discriminació en els processos de selecció i a proporcionar la formació necessària al personal encarregat d'aquests processos. La llei no fa distincions en funció de la mida de l'empresa quan es tracta de garantir la igualtat de tracte i d'oportunitats.
A més, aquest article requereix que les empreses adoptin mesures per prevenir i combatre la discriminació en aquest àmbit, assegurant un procés de selecció imparcial i basat en el mèrit i les competències dels candidats. En cas de detectar-se discriminació en els processos de selecció, les empreses poden ser objecte de sancions i obligades a prendre mesures correctives.
La llei preveu mecanismes per a la protecció i la reparació en cas de discriminació, així com la promoció de la conscienciació i la sensibilització sobre aquesta qüestió a la societat andorrana.
Comments